Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ ΣΤΟ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Πέμπτη 3 Μαϊου η συγγραφέας κ. Ράνια Μπουμπουρή επισκέφτηκε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄Φιλαναγνωσίας’’ του ΕΚΕΒΙ.
       Το πρωτοποριακό πρόγραμμα ΄΄Φιλαναγνωσίας’’ έχει ως στόχο να μυήσει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των βιβλίων.
        Η κ. Μπουμπουρή ήρθε σε επαφή με τους μαθητές της Β΄ τάξης οι οποίοι είχαν διαβάσει και επεξεργαστεί τρία βιβλία της: «Το αετόπουλο που ντρεπόταν να φορέσει γυαλιά», «Κοιμήσου μαζί μου μαμά» και «Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει».

          Η συγγραφέας παρουσίασε το έργο της, συζήτησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες τους σχετικά με  τα βιβλία της και  το επάγγελμα της συγγραφέα.
          Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν ουσιαστικά σε επαφή με μια συγγραφέα και όχι απλώς να ακούσουν  μια τυποποιημένη διάλεξη. Οι δασκάλες της Β΄ τάξης Ιφιγένεια Δημάκη, Αγνή Νατσιοπούλου, και Μαρία Σαρρή ευχαριστούν ιδιαίτερα το διευθυντή του σχολείου κ. Χανδόλια Βασίλη και τους γονείς που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος ένα ευχαριστώ στη μουσικό του σχολείου κ. Θεοδώρα Κολτσίδα που μελοποίησε ένα ποίημα της συγγραφέα χαρίζοντας ιδιαίτερες στιγμές συγκίνησης.