Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΖΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Καλλιθέα 19 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣ :

1. κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τ.Κ. 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ

2. ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Τ.Κ. 117 42 Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 60
ΑΘΗΝΑ
http://3.bp.blogspot.com/_otoos4bUGP4/SbDVc0B1e8I/AAAAAAAAATw/9gdDDHoVTaI/s320/DSC_8466.JPG
http://4.bp.blogspot.com/_hf91N16NUdw/S1Dc9X4w10I/AAAAAAAAA_E/6M2TIfQQljE/s640/250px-Paralia_dimarxio.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_SwvqahfgyBg/SY8UBxzbZVI/AAAAAAAAi7o/MWMUJedTCOY/s400/elegktes262277.jpgΤο τελευταίο διάστημα τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Δήμο Παραλίας απασχολούν καθημερινά με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο τον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο του νομού μας. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων κατέθεσαν έντονες ενστάσεις και σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την οικονομική διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από τις εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Παραλίας και Καλλιθέας.
Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την πλευρά της δημοτικής αρχής κρίθηκαν ανεπαρκείς και τα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν με σημαντική καθυστέρηση ( όχι απευθείας στους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά δια μέσω της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ) ελλιπή.
Ο δήμαρχος Παραλίας κ. Κεραμιδιώτης επανειλημμένως με τοποθετήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο και δηλώσεις του στα ΜΜΕ υποστήριξε ότι η διοικητική λειτουργία και η οικονομική διαχείριση είναι σύννομη και διαφανής. Δήλωσε επίσης θιασώτης του "όλα στο φως" και για το λόγο αυτό δεσμεύτηκε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι ο ίδιος θα πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, αν έχει αποσταλεί προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικό έγγραφο για τη διενέργεια ελέγχου, απάντησε ότι κατέθεσε σχετικό έγγραφο στον κ. Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις και δεν δόθηκε συνέχεια.
Από την όλη αυτή δημόσια συζήτηση είναι φανερό ότι προέκυψαν ζητήματα που χρήζουν διερεύνησης. Σχετικά αναφέρεται :

1. Τρίμηνη καθυστέρηση υπογραφής συμβολαίου μεταξύ του Δήμου και του πλειοδότη για το εκποιηθέν οικόπεδο του δημοτικού διαμερίσματος Παραλίας ύψους 3.756.000 Ευρώ, τα οποία σύμφωνα με το Νόμο έπρεπε να κατατεθούν εντός δεκαημέρου από την κοινοποίηση της κατοχύρωσης της δημοπρασίας.
2. Μεταφορά από το ταμείο του Δήμου στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α Παραλίας τον Δεκέμβριο του 2009 ποσού 150.000 ευρώ, από τα χρήματα των εκποιήσεων των έξι οικοπέδων του δημοτικού διαμερίσματος Καλλιθέας χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Παρά το γεγονός ότι το προϊόν των εκποιήσεων χρησιμοποιείται σύφωνα με το Δ.Κ.Κ για τον σκοπό που έγινε η εκποίηση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λειτουργικά έξοδα, η καταγγελία που επανειλημμένα κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι μέσα από την προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και Δ.Ε.Υ.Α Παραλίας ύψους 500.00 ευρώ και αφορούσε την συντήρηση - αντικατάσταση εξοπλισμού αντλιοστασίων εξοφλήθηκαν οφειλές έργων παλαιότερων ετών, μάλλον δεν απαντήθηκε.
4. Τέλος δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις με ποιες μελέτες, με ποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκτελέσθηκαν έργα ( κόμβος βόρειας εισόδου, ασφαλτοστρωμένοι κάθετοι δρόμοι από την Παραλία προς ξενοδοχειακές μονάδες διερχόμενοι μέσα από δημοτικές εκτάσεις ).

Μετά τα παραπάνω οι υπογράφοντες την παρούσα αναφορά δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που προέρχονται από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις θεωρούμε ότι υπάρχει ζήτημα κακοδιοίκησης και διαφανών διαδικασιών προς διερεύνηση. Καθίσταται επιβεβλημένη πλέον η ανάγκη διενέργειας ελέγχου νομιμότητας των Διοικητικών Πράξεων και κυρίως ενδελεχής έλεγχος στα ζητήματα που ενδεικτικά αναφέρθηκαν παραπάνω και σε ενδεχόμενα άλλα θέματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Με τιμή
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αθανασιάδης Παναγιώτης ( ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"), Αλμπάνης Κωνσταντίνος ( ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ"), Αργυρίου Αθανάσιος ("ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ") , Κήπου Ευάγγελος ( ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΫΠΕΡΒΑΣΗ"), Κουθουρίδης Γεώργιος (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"), Σαργιαννίδης Γεώργιος ( ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ"), Σαρρής Γεώργιος (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ", Ταβουκτσής Παναγιώτης ( ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ", Χαρισσόπουλος Διονύσιος ( ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ".

Κοινοποιείται :
1. ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 19, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, Τ.Κ. 10674 ΑΘΗΝΑ
2. ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 27 Τ.Κ. 10183 ΑΘΗΝΑ
3. κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΑΘ. ΡΩΣΣΙΔΗ 11, Τ.Κ 540 08 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.